Vítáme vás na naší interní stránce COMPOS Cooking & Fine Dining.
Jako v každém kolektivu, tak i v tom našem se najde pár jedinců, kteří rádi vaří zajímavé speciality a rádi si občas dopřejí vyšší gastronomický zážitek.
Těmto našim COMPOS gastronautům, kteří se se svými kolegy rádi o tyto svá dobrodružství podělí slouží právě tato stránka.
V případě, že byste se rádi podělili o svůj kuchařský či kulinářský zážitek s dalšími COMPOS gastronauty, zašlete váš příspěvek na
Jiřího Dv. z tříčlenného zakládajícího výboru COMPOS Cooking & Fine Dining.
Mirka - 15.10. - hnětýnky
Jak se ten nádherný desert jmenuje a k jaké příležitosti jsi jej pekla?
Tento desert se u nás peče ku příležitosti posvícení, každá vesnice má vždy jiný termín a tak i jmenované hnětýnky si rodiny zdobí dle svého uvážení.
Kde a jak si sehnala recept?
Toto jsou vykrajované hnětýnky z cukru, másla a vajec, zdobené barevnou cukrovou ozdobou.
Kolikrát jsi to již pekla a s jakým ohlasem?
Rodinná tradice se vytratila v mém dospívání, nicméně jsme tento rok obnovili tradici a zase pečeme.
Kolik Ti to od startu do konce zabralo času?
Příprava těsta: 15 min, necháme odpočívat v lednici, cca dva dny, pak čas pečení a zase necháme odpočinout dva dny a pak ozdobíme…tadááá HOTOVO
Petra - 15.10. - králík
Co přesně na obou obrázcích vidíme a jaký a proč je rozdíl v přílohách?
Králík prošpikovaný Pancettou, pečený s kouskem bůčku a s bylinkami - rozmarýnem a snítkem tymiánu, příloha kyselé zelí a bramborový knedlík a druhá varianta špecle.
Různé přílohy z důvodu různých chutí rodiny.
Jak často se tento pokrm u vás vaří?
Cca 3 x až 4x do roka.
Kde a jak a proč zrovna tento recept?
Králík je výborné dietní maso a takto upravený je v naší rodině nejoblíbenější.
Králík by měl být z důvodu suššího masa prošpikovaný, a Pancetta dodává tu výtečnou chuť. Bylinky ze zahrádky používám v hojném množství do většiny pokrmů, které vařím, takže ani v tomto případě nemohou chybět.
Zvolení přílohy nechávám na strávnících.
Jakou odezvu toto má
Všem doposud chutnalo
Jak dlouho od startu po servírování to dlouho to trvá?
Cca 2,5 - 3 hodiny – porcování, příprava, pečení a servírování :-)
Petra - 22.12. - Crinkles
SOUTĚŽ O CRINCLES OD PETRY
Kdo tipne nejvíc správně 7 použitých ingrediencí:
- položka: 60 g
- položka: 200 g
- položka: 60 ml
- položka: 2 x
- položka: 180 g
- položka: 1 lžička
- položka: 70 g
výhrává cirncles od Petry. Vaše odpovědi zasílejte na dvorak@compos.cz